Mainos

Ohjelmistovalmistajat piratismia vastaan

Eurooppalaiset ohjelmistoteollisuusjohtajat vaativat EU:lta toimenpiteitä piratismiongelman ratkaisemiseksi.
Business Software Alliancen (BSA) jäsenyritysten johtajat vetoaa Euroopan unioniin, että EU puuttuisi alueella harjoitettavaan laittomien ohjelmistokopioiden käyttöön ja levittämiseen. Ohjelmistopiratismi riistää Euroopan taloudelta vuosittain miljardeja euroja ja satoja tuhansia työpaikkoja, BSA sanoo tiedotteessaan.

Ohjelmistotalojen johtajien allekirjoittama EU:n komission ja parlamentin jäsenille sekä EU:n jäsenvaltioiden päämiehille osoitettu kirje sisältää viisikohtaisen toimintasuunnitelman EU:n aluetta rasittavan ohjelmistopiratismiongelman - ohjelmistojen luvattoman kopioinnin, käytön ja levityksen - voittamiseksi.

"Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden on toimittava järjestelmällisesti ja päättäväisesti ohjelmistopiratismin ja muun tekijänoikeusrikollisuuden kukistamiseksi," kirjeessä todetaan. "Viestin on oltava selvä ja vakuuttava: Ohjelmistopiratismi, kuten mikään muukaan rikollisuuden muoto, ei kannata."

Ohjelmistotalojen johtajat ilmaisevat kirjeessä tukensa Euroopan komission vihreässä kirjassa "Green Paper on Combatting Counterfeiting and Piracy in the Single Market" tehdylle perusteelliselle tutkimukselle, joka kuvaa piratismin nykytilaa läntisessä Euroopassa. Lisäksi edellytetään kuitenkin tehokkaita jatkotoimenpiteitä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.