Mainos

Ohjelmistosuunnittelijoita haetaan pohjoiseen miljoonaohjelmalla

Elektroniikka-alan suunnittelijapulaan haetaan pohjoisessa helpotusta laajalla koulutusohjelmalla. Lähinnä Kemijärvelle keskittyvää Poweria-ohjelmaa laajennetaan yrityksille räätälöidyillä koulutusohjelmilla, kehitysohjelmilla ja pilottitehtaalla.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 23 miljoonaa markkaa. Rahoittajina ovat Euroopan sosiaalirahaston ohella lukuisat kotimaiset lähteet opetusministeriöstä Koillis-Lapin ammattiopistoon.

Yrityksiä ohjelmassa on mukana neljä. Suurimpana niistä Nokia-konserniin kuuluva, matkapuhelimien latauslaitteita Kemijärvellä valmistava Salcomp Oy.
-Nokiassa seurataan ohjelman vaikutuksia kiinnostuneina, kertoo Kari Pieskä Poweria-ohjelmasta. -Mikäli tulokset ovat hyviä, Nokiassa ruvettaneen monistamaan ohjelmaa myös muualle.

Ohjelmaan sisältyvän teholähdeosaamisen koulutus-, tutkimus- ja kehitysohjelmia johtamaan on elokuun alusta kolmeksi vuodeksi palkattu tekniikan tohtori Teuvo Suntio. Siviiliammatissaan hän toimii Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa tutkimusprofessorina. Poweria-ohjelman kehitysjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Juhani Angelva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.