Mainos

Ohjaajatulokkaat ihastuivat Sodankylän tunnelmaan

Sodankylän elokuvafestivaalit poikkeavat melkoisesti suuren maailman elokuvatapahtumista. Hotelli Sodankylän edessä ei näy punaista mattoa ja festivaaliteltassakin kilistellään samppanjan sijasta keskikaljaa. Uudet ohjaajatulokkaat, ranskalainen Serge Bozon ja virolainen Veiko Ounpuu ovat festivaaleilla ensimmäistä kertaa. Molemmat ovat vilpittömän ihastuneita Sodankylän tunnelmaan.

- Eilen kävimme savusaunassa ja uimme järvessä. Olen kiertänyt maailman elokuvafestivaaleja viimeisen vuoden ajan, ja tämä on ensimmäinen kerta kun näen muutakin kuin cocktailtilaisuuksia ja hotellihuoneita, Bozon selittää kädet innosta huitoen.

Hän on myös ehtinyt käydä katsomassa elokuvia, ohjelmassa on ollut Milos Formanin tuotantoa.

- On hämmästyttävää, että miltei kaikki näytökset ovat täynnä ihmisiä. Erityisen mukavaa minusta on se, että katsojissa on paljon nuoria. Ranskassa ohjaamaani La Francea katsoivat vanhemmat ihmiset, Bozon kertoo.

Muodikkaasti pikkutakkiin ja nahkakenkiin pukeutunut Bozon on pysäyttävä näky Kitisenrannan koululla, jossa suurin osa festivaalikansasta on pukeutunut sadesään mukaisesti. Mies on kuitenkin selvästi innoissaan Sodankylän tunnelmasta.

-Tänään illalla pääsemme lavatansseihin ja huomenna pelaamme jalkapalloa, ohjaaja selittää.

Glamour ei kiinnosta Ounpuuta

Siinä missä Bozon on kiertänyt ympäri maailmaa esittelemässä elokuvaansa, on Veiko Ounpuu valinnut toisen tien.

- Tänä vuonna olen ollut ainoastaan Venetsian festivaaleilla. Cocktailtilaisuudet ja muut virallisuudet eivät kiinnosta minua, joten jätän moiset tapahtumat väliin, virolaisohjaaja puhahtaa.

Sodankylän henki saa tämänkin miehen hymyilemään. Festivaalin perustajat, Kaurismäen veljekset, ovat Ounpuun esikuvia, ja hän on kuullut Sodankylän tunnelmasta pelkkää hyvää.

- Rankkahan tämä yötön yö on, viime yönä menin nukkumaan aamukymmeneltä, säänmukaisesti toppatakkiin pukeutunut Ounpuu puhaltelee.

Elokuvia Ounpuu ei juuri ole ehtinyt katsomaan, mutta ihmettelee teltalle kiemurtavaa pitkää jonoa.

- Mistä nämä ihmiset oikein tulevat? Ensin on aivan kuollutta ja yhtäkkiä jostain muodostuu sadan metrin jono, ohjaaja ällistelee.

Teltan esitysvuorossa on seuraavaksi Ounpuun Syystanssi, joten ohjaaja rientää päätään pudistellen esittelemään elokuvansa yleisölle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.