Ohjaajalegenda Quentin Tarantino paljasti eläkesuunnitelmansa

Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino on vihjannut suunnitelmistaan jäädä lähivuosina eläkkeelle.

Hollywoodin arvostetuimpiin elokuvaohjaajiin lukeutuva Quentin Tarantino, 51, on paljastanut harkitsevansa eläkkeelle jäämistä.

Santa Monicassa järjestetyssä American Film Marketin tilaisuudessa The Hateful Eight -uutuuselokuvastaan puhumassa ollut ohjaaja kertoi kannattavansa aikaista vetäytymistä viihdebisneksestä.

– Mielestäni lavalla ei kannata pysyä siihen saakka että sinua anellaan tulemaan sieltä pois. Minulla on vielä kaksi projektia tämän jälkeen. Pidän ajatuksesta, että jättäisin jälkeeni kymmenen elokuvan kokonaisuuden. Se ei ole kiveen kirjoitettu, mutta se olisi suunnitelmani, mies sanoi tilaisuudessa.

Tarantino kutsui ohjaamista "nuorten miesten peliksi" ja paljasti aikovansa viettää uransa viimeiset vuodet kirjoittamalla näytelmiä ja kirjoja. 

Hollywoodin elokuvaohjaajien kärkikaartiin aina 1990-luvulta saakka kuulunut Tarantino työskentelee ohjaamisen lisäksi myös käsikirjoittajana, tuottajana ja näyttelijänä. 

Mies nousi julkisuuteen vuonna 1992 julkaistun Reservoir Dogs -elokuvansa myötä. Lopullisesti Tarantino lunasti paikkansa Hollywoodin mestariohjaajien joukossa vuonna 1994 valmistuneella kulttielokuvallaan Pulp Fiction tarinoita väkivallasta.  Miehen viimeisin elokuva oli vuonna 2012 ensi-iltansa saanut Django Unchained. 

Odotettu The Hateful Eight -uutuuselokuva saa ensi-iltansa ensi vuonna.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat