Mainos

Ohjaaja Bille August Suomessa

Tanskalainen elokuvaohjaaja Bille August vierailee Helsingissä esittelemässä uusinta elokuvaansa "Laulu Martinille", joka kertoo kahden taiteilijan rakkaudesta Alzheimerin taudin varjossa.

August on viimeisen 10 vuoden ajan työskennellyt vuoroin Hollywoodissa ja Euroopassa. Hänet on palkittu mm. parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarilla ja kolmesti Cannes'ssa Kultaisella palmulla.

Elokuvassaan "Laulu Martinille" Bille August kuvaa sekä sairastuneen että tämän läheisten tunteita heidän käsitellessään ihmisen muuttuvaa identiteettiä ja luomisvoiman haihtumista.
-Pidän tarinassa tärkeänä sitä, että sairauden pintaan nostamia tunteita, turhautuneisuutta, suuttumusta ja raivoa ei kuvata elokuvassa rakkauden vastakohtina, Bille August arvioi työtään.

-Hollywood-näyttelijöillä on aina mukanaan 10-15 assistenttia tai manageria, työskentelytapa on siellä aivan toinen. Vie aikaa muutaman elokuvan verran ennen kuin homman oppii. Nyt tunnen itse hallitsevani sen, ja haluan tehdä töitä Yhdysvalloissa vielä ainakin kerran. Toisaalta on myös mukavaa palata kuvaamaan kotiin pohjoiseen ja saada työskennellä ehkä hieman intiimimmän draaman parissa, August sanoo.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.