Mainos

Ohikulkijan ele mullisti kodittoman elämän – uskomaton pianoesitys on koskettanut jo miljoonia

Ryan Arcandista näkee, että hänellä on ollut kova elämä. Virttyneet lenkkarit ja kulunut takki sekä puuttuvat hampaat kertovat kieltään kolme vuosikymmentä kodittomana eläneen miehen elämästä.

Hän olisi saattanut jäädä vain yhdeksi nimettömäksi kodittomaksi muiden joukossa, ellei video hänen pianotaituruudesta olisi levinnyt YouTubessa vuonna 2013. 

Mies nousi valtavaan somesuosioon, joka jatkuu edelleen tänäkin päivänä.


Arcand soitti Edmontonin aukiolla olevaa, kaikkien vapaasti käytössä olevaa vanhaa pianoa, kun Roslyn Polard kuuli kauniin melodian. Pian miehen sävellys levisi ympäri maailman viraalisti.

CBC News jäljitti kodittoman miehen Edmontonin kaduilta vuosi sitten. Oluttölkkien kanssa kirkon portailla istunut mies kertoi syntyneensä reservaatissa. Hänet huostaanotettiin taaperona.

Hänen ensikosketuksensa pianoon tapahtui 8-vuotiaana sijaisperheen kellarissa.

– Se oli kuin meidät oli tarkoitettu toisillemme. Katsoin pianoa ja rakastuin, Arcand kertoo.

Hän kertoo istuneensa alas ja alkaneensa soittaa, ensin elokuvien ja televisiosarjojen tunnusmusiikkeja, sitten omia sävellyksiään.

– Soittaminen sai minut kyyneliin, mies kertoi.

Elämä kuitenkin vei Arcandin asumaan kaduille. Ongelmien syynä on ollut miehen juominen, johon myös sukulaiset ovat yrittäneet puuttua.

Häntä on myös kielletty soittamasta kaupungin ilmaisia pianoja juomisen takia.

Tämän vuoden alussa Arcand CBC News tavoitti Arcandin uudelleen. Nyt miehellä oli hyviä kuulumisia – hän oli saanut katon päänsä päälle ja mikä parasta, pianon käytävälle.

Tukiasuntolan huone, sänky ja piano edustavat elämää, johon Arcandilla ei ollut vuosikausiin mahdollisuutta. Mies myöntää, että kaikkeen on ollut vaikea tottua.

Katujen elämää nähneet kädet osaavat kuitenkin työnsä pianon koskettimilla.

Mies on kirjoittanut musiikkia kokemustensa perusteella. Viraalisti levinneen kappaleensa hän on omistanut kodittomille, joita on kohdannut. 

Ihmisiä tulee asuntolan tiloihin kuuntelemaan soittoa, kannustamaan ja taputtamaan. Arcandilla on faneja samassa asuntolassakin.

Taistelu alkoholiongelman kanssa jatkuu kuitenkin edelleen. Henkilökunta tarkkailee häntä jatkuvasti, mutta viranomaisten mukaan miehen elämä on ollut menossa parempaan suuntaan.

Henkilökunta uskoo musiikin parantavaan voimaan. Hänelle on mietitty järjestelyitä, joilla hän pystyisi soittamaan pianoa huoneessaan yölläkin, esimerkiksi kuulokkeiden avulla.

Arcand haluaa kiittää naista, Roslyn Polardia, joka pysähtyi huomaamaan hänet eräänä lokakuisena päivänä. 

Tämä teko muutti kodittoman, kovia kokeneen miehen elämän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.