Mainos

Ohikulkija pelasti miehen palosta ja katosi – ei kertonut urotyöstä edes vaimolleen

Yhdysvalloissa Kaliforniassa talopalosta iäkkään miehen pelastanut ohikulkija ei hakennut sankaruutta. Pikemminkin päinvastoin. Mies nimittäin katosi pelastuspaikalta tietymättömiin heti urotyönsä jälkeen. Tapauksesta uutisoi CNN.

Hurja tulipalo ja pelastus tallentui toisen ohikulkijan kuvaamalle videolle. Videolla nähtävä Fresnossa sijaitseva koti oli täydessä palossa, kun taustalta kuuluu hätääntynyt naisen huuto.

– Minun isäni on yhä siellä!

Videolla näkyy, kuinka sinipaitainen mies lähtee kävelemään palavan talon editse. Palo räjähti yhä hurjempiin liekkeihin pakottaen ihmisiä perääntymään.

Hetken päästä sinipaitainen mies juoksee kadulle isää kantaen ja laskee tämän kadulle.

"Helevetinmoinen kyyti"

Tarina kuitenkin jatkuu tästä tapahtumilla, jotka eivät enää näy videolla. Isän pelastanut sinipaitainen mies nimittäin häviää pelastuspaikalta tietämättömiin.

–  Fresnossa asuu yli puoli miljoonaa ihmistä, tämän kaverin kuva on kaikkialla uutisissa ja kukaan ei pystynyt löytämään häntä, Fresnon palolaitoksen edustaja Koby Johns kommentoi CNN:lle.

Kiihkeimmin salaperäisen sankarin halusi löytää palosta pelastettu 73-vuotias Robert Wells.

– Hän nappasi minut ylös ja sitten mentiin. Pompin hänen kyydissään, kädet menivät näin. Se oli helevetinmoinen kyyti.

Wells toivoi todella pääsevänsä kiittämään kunnolla hänet pelastanutta miestä.

– Hän on ajatuksissani loppuelämäni.

"En halunnut kunniaa"

Hetken vaikutti siltä, että sankarin identiteetti saattaisi jäädä ikuiseksi mysteeriksi. Lopulta sosiaalinen media näytti kuitenkin jälleen voimansa.

Miehen jäljille päästiin Facebookissa, kun eräs miehen sukulaisista mainitsi omassa päivityksessään tuntevansa sankarin.

Paikalliset toimittajat onnistuivat pian tämän jälkeen jäljittämään miehen.

Salaperäinen sankari, Tom Artiaga voihkaisi, kun toimittajat alkoivat tulvia hänen ovelleen.

– En halunnut kunniaa, Artiaga kommentoi CNN:lle.

– En halua sitä.

Sankari toivoi tapahtuman painuvan pian unholaan

Artiaga kertoo olleensa ajamassa, kun hän näki tulipalon ja kuuli huudot miehestä sisällä. Artiaga pysäköi autonsa ja käveli hitaasti paloa kohti.

– Juuri silloin räjähti. Kyyristyin ja näin vanhan miehen pihalla, Hän oli kiinni siinä (hengitys-)koneessa. Hän ei pystynyt kävelemään. Laitoin hänet olalleni, nostin ylös. Sitten mennään.

Laskettuaan Wellsin kadulle talon eteen, Artiaga toimi saman vaiston mukaisesti joka oli ajanut hänet pelastamaan miehen ja päätti vain poistua paikalta.

Hän näki pian kuvansa ja videon tapahtumasta leviävän netissä. Mies toivoi, ettei hänen vaimonsa näkisi niitä, koska hän ei ollut kertonut tapahtuneesta edes vaimolleen. Artiaga toivoi vain, että tapaus painuisi pian unholaan ja ettei kukaan tunnistaisi häntä.

Kun mieheltä kysyttiin, miksi hän ei halunnut tapauksesta edes kiitosta, oli mies likellä kyyneliä vastatessaan.

–Meidän täytyy auttaa toisiamme. Me tapamme toisiamme. Me tappelemme. Meidän täytyy myös auttaa toinen toistamme. En tunne oloani sankariksi. Jos joku muu olisi ollut samassa tilanteessa, olisin auttanut heitäkin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.