Ogier aloitti henkisen sodankäynnin Neuvillea vastaan – "Jos Thierry ei valita, niin hän ei ole Thierry"

Tänak johtaa Saksan MM-rallia perjantain jälkeen 1:13

Viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on valittanut lähtöpaikastaan vuositolkulla. Tällä sesongilla roolit ovat muuttuneet, sillä Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville johtaa MM-sarjaa ja sen takia etuautona on toiminut edellisissä kisoissa juuri Neuville.

Yllättävää kyllä, Neuville valitti lähtöpaikastaan myös Saksan MM-rallin avauspäivän jälkeen. Saksan ralli ajetaan asvaltilla, mutta ahneiden leikkausten vuoksi mutkissa nousee paljon hiekkaa ja mutaa tielle.  Ensimmäisen auton luulisi silloin olevan vahvoilla.

- Jo aamulla oli yllättävän paljon hiekkaa tiellä. Se oli todella hankalaa. Menetin varmasti paljon aikaa juuri niissä kohdissa. Nuotituksen aikana hiekkaa ei ollut, joten se on tullut tielle sen jälkeen, Neuville ihmetteli.

Ogier ei sulattanut Neuvillen puheita. Toyotan Ott Tänak johtaa rallia 12,3 sekunnin erolla ennen ranskalaismestaria. Neuville on kolmantena liki puoli minuuttia kärkeä perässä.

- Jos Thierry ei valita, niin hän ei ole Thierry. Ei siellä nyt niin paljon sitä likaa ole. Toki pätkillä oli hiekkaa, mutta se on sama kaikille. Leikkauksissa tässä rallissa aina vaan tulee tavaraa tielle. Nyt on kyse puhtaasti vauhdista, Ogier tylytti.

Ford-kuski kertoi laittaneensa kaiken peliin, mutta silti Tänak oli aina edellä.

- Yksi mies on ollut meitä nopeampi. On vaikea sanoa, mistä se johtuu. Iltapäivällä ajoin toisella pätkällä todella riskirajoilla ja silti hän oli 1,6 sekuntia nopeampi.

Hyppää kisaa johtavan Ott Tänakin kyytiin 0:29

Lue myös:

    Uusimmat