Mainos

OECD: Teollisuusmaiden kasvu hidastuu yhä

Teollisuusmaiden ja nousevien talouksien kasvun voimakas hidastuminen jatkuu OECD:n ennakoivan suhdannekuvaajan mukaan lähitulevaisuudessa. Seitsemän suuren teollisuusmaan suhdannekuva on heikentynyt kesästä lähtien. Marraskuussa niiden suhdannekuvaajan lasku voimistui 1,5 prosenttiin.

Suhdannekäänne on OECD:n mukaan voimistunut suurissa nousevissa talouksissa. Kasvun hidastuminen on tuoreen suhdannekuvaajan mukaan nopeutunut erityisesti Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä ja jatkuu Brasiliassa.

OECD-maiden suhdanneosoitin laski marraskuussa 1,3 prosenttia eli samaa vauhtia kuin lokakuussa. Euroalueen suhdanneosoitin laski 1,1 prosenttia ja Yhdysvaltain 1,7 prosenttia. Saksan suhdannekuvaaja heikkeni marraskuussa 2,0 prosenttia ja Britannian 0,6 prosenttia.

OECD:n suhdannekuvaaja on lukuisiin eri osoittimiin perustuva niin sanottu komposiittiosoitin. Se on yleensä ennakoinut suhdannekäänteitä noin puolella vuodella. Taakse jääneen korkeasuhdanteen huippu ohitettiin kuvaajan mukaan teollisuusmaissa vuoden 2007 syys-lokakuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.