Mainos

OECD päätti aloittaa jäsenyysneuvottelut viiden uuden maan kanssa

Suomea edustanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen keskusteli kokouksen yhteydessä EU:n kauppakomissaarin Peter Mandelsonin kanssa Venäjän puutulleista.

OECD:n ministerineuvosto on päättänyt käynnistää jäsenyysneuvottelut Chilen, Israelin, Slovenian, Venäjän ja Viron kanssa.

Lisäksi Pariisissa pidetyssä kokouksessa päätettiin uusien yhteistyömuotojen kehittämisestä keskeisimpien nousevien talouksien Brasilian, Etelä-Afrikan, Indonesian, Intian ja Kiinan kanssa.

Kokouksessa Suomea edustaneen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen mukaan on myönteistä, että päätös jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta saatiin aikaan.

Väyrynen tapasi kokouksen yhteydessä tänään EU:n kauppakomissaarin Peter Mandelsonin.

- Esitin komissaarille toiveen, että puutulliasia voisi tavalla tai toisella olla esillä myös perjantaina Samarassa, Venäjällä pidettävässä EU:n ja Venäjän huippukokouksessa, totesi Väyrynen.

Hänen mukaansa metsäteollisuuden lomautusvaroituksen vuoksi kestävän ratkaisun löytäminen asiassa on entistä kiireellisempää.

Venäjän hallitus on korottamassa portaittain pyöreän puun vientitulleja. Heinäkuun alussa vientitulli nousee 4 eurosta vähintään 10 euroon kuutiolta. Ensi vuoden huhtikuussa tullia on kaavailtu korotettavaksi vähintään 15 euroon ja vuoden 2009 alussa vähintään 50 euroon kuutiolta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.