Mainos

OECD:n pääsihteeri ehdottaa työmarkkinareformia

Kotimainen työmarkkinareformi on OECD:n pääsihteerin Donald Johnstonin mukaan avain Suomen työttömyyden alentamiseeen. Talouden tilanne ei nyt edellyttäisi 16 prosentin työttömyyttä.

Suomessa on nyt muutaman päivän vieraillut läntisten teollisuusmaiden vaikutusvaltiaismman talousjärjestön OECD:n pääsihteeri Donald Johnston.

OECD mm. laatii talousraportteja ja antaa talouspoliittisia suosituksia. Suomen talouden tunnusluvut, matala inflaatio, alhaiset korot ja nopea tuotannon kasvu, eivät Johnstonin mukaan edellyttäisi 16 prosentin työttömyyttä.

Johnston tapasi Lipposen

Vajaan vuoden OECD:tä johtanut Johnston tapasi tänään pääministeri Paavo Lipposen, vierailua isännöineen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Ole Norrbackin sekä opetusministeri Olli-Pekka Heinosen.

Aamupäivällä Johnston keskusteli teollisuuden ja yritysten ylimmän johdon edustajien kanssa.
-OECD:n neuvot Suomelle eivät eroa siitä, mitä muidenkin jäsenmaiden kanssa keskustellaan, sillä ongelma on yhteinen, huomautti Johnston.

Ensimmäiseksi on hänen mukaansa selvitettävä, mitkä rakenteelliset syyt estävät työllisyyden paranemisen. Sen jälkeen on ryhdyttävä toimiin työelämän joustavuuden lisäämiseksi ja työpaikkojen syntymisen nopeuttamiseksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.