Mainos

OECD lykkää MAI-sopimusta puolella vuodella

Teollisuusmaiden OECD-järjestö lykkää neuvotteluja kansainvälisestä MAI-investointisopimuksesta puolella vuodella, kertoi Ranskan Euroopan-suhteista vastaava ministeri Pierre Moscovici tänään. Neuvottelujen lykkäämistä on vaatinut erityisesti Ranska.

Kansainvälisen MAI-sopimuksen on määrä suojella kansainvälisiä investoijia ja monikansallisia yrityksiä. Sopimusta kannattavien mukaan MAI parantaisi työllisyyttä ja kohentaisi siihen sitoutuvien maiden taloutta. Sopimusta vastustavien mukaan taas kyseessä on monikansallisten yritysten suojeleminen kansalaisvaltioiden kustannuksella.

MAI-sopimuksen piti syntyä jo viime vuoden keväällä, mutta takarajaa siirrettiin vuodella. Eilen jotkut OECD-maat halusivat, että neuvottelut keskeytetään, toiset taas, että neuvottelut siirretään Maailman kauppajärjestö WTO:n alaisuuteen ja kolmannet, että neuvotteluja jatketaan OECD:ssa ilman takarajaa. OECD-järjestöön kuuluu 29 teollisuusmaata. Näiden lisäksi MAI-sopimukseen aikovat liittyä Baltian maat ja jokunen kehitysmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.