Mainos

OECD-kokous: Verkkokaupan sääntely yritysten asia

Turussa järjestetty OECD:n sähköisen kaupankäynnin konferenssi päättyi tänään. Konferenssin keskusteluissa kävi ilmi, että verkkokaupan sääntelyä pidetään yritysten ja markkinoiden tehtävänä.

Turussa tänään päättyneen OECD:n sähköisen kaupankäynnin konferenssin järjestäjät olivat tyytyväisiä konferenssin tuloksiin. Kokouksessa ei tehty konkreettisia verkkokauppa koskevia päätöksiä, mutta käytyjen keskustelujen katsottiin selkeyttäneen kansainvälistä työnjakoa. Konferenssissa tuli selkeästi esiin linja, jonka mukaan yritykset ja markkinat ovat pääroolissa verkkokaupan sääntelyssä. Hallitusten tulee puutua vain niihin kysymyksiin, joita markkinat eivät voi ratkaista. Julkisen sektorin työ sähköisen kaupankäynnin sääntelyssä pitäisi aina toteuttaa kansainvälisesti ja yhteisyössä yritysten kanssa.

Verkkokaupan verotuskysymyksistä konferenssissa todettiin, ettei yksikään valtio voi päättää verotuksesta yksin. Monimutkaisen verokokonaisuuden käsittelemistä päätettiin jatkaa Turun jälkeen Internetissä, jonne OECD perustaa tätä varten erityisen foorumin. Seuraavan kerran verkkokauppaa pohditaan ensi vuoden lokakuussa Ottawassa Kanadassa.

Yhtenä sähköisen kaupankäynnin välttämättömänä edellytyksensä kongressi piti salaustekniikoiden käyttöönottoa. Suomen edun mukaisena pidettiin kehittää eritoten salaustekniikoiden vapaata liikkuvuutta ja aloittaa kansainvälinen työ salaustuotteiden kaupan esteiden poistamiseksi. Suomi korosti myös julkisen sektorin roolia sähköisten menetelmien käyttäjänä. Suomen kanta oli, että sähköisien asioinnin kehittäminen mahdollisimman monilla hallinnon aloilla tukee ja lisää tietoverkkojen käyttökelpoisuutta koko yhteiskunnassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.