Mainos

Odotukset Nokian tuloksesta vaihtelevia

Matkapuhelinyhtiö Nokia julkistaa tänään kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Tulostiedot tulevat julki noin kello 13.

Tuloksen ennustetaan vahvistuneen hieman huhti-kesäkuusta. Markkinoilla odotetaankin Nokian viestiä siitä, että taloustaantumassa pahin vaihe on takanapäin.

- Se näyttää, mikä tämä markkinatilanne on. Ennen kaikkea sen, kuinka hyvin Nokia on pystynyt saamaan nämä kustannukset hallintaan. Toinen on asia se, millä tavalla puhelinmarkkinat lähtevät kehittymään, että onko tässä tullut pohja vastaan, onko pahin takana. Haemme nyt sellaista normaalia markkinatilannetta, jotta päästäisiin sellaiseen maailmaan, jossa ennustettavuus on parempi, sanoi vanhempi analyytikko Hannu Rauhala Pohjolasta MTV:n Huomenta Suomessa.

Toisaalta heinä-syyskuun tuloksen odotetaan kutistuneen roimasti viime vuoteen verrattuna. Osavuosikatsauksessa tarkkaillaan myös myytyjen puhelinten keskihintaa, jonka ennakoidaan laskeneen edelleen. Edellisellä vuosineljänneksellä se oli 62 euroa.

Nokian edellinen osavuosikatsaus tuotti heinäkuussa markkinoille pettymyksen, koska yhtiö ennakoi markkinaosuuden pysyvän ennallaan 38 prosentissa. Katseet kiinnittyvät seuraavaksi vuoden loppuun ja joulumyyntiin.

Toisen vuosineljänneksen tulos ennen veroja oli 380 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaava tulos oli noin 1,5 miljardia euroa.

Helsingin pörssissä Nokian tulosta odotettiin eilen nousutunnelmissa. Osakekurssi kohosi 2,97 prosenttia 10,30 euroon.

Katso Hannu Rauhalan haastattelu (Huomenta Suomi 15.10.2009)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.