Mainos

Odotettu Tate Modern avautuu Lontoossa

Lontoossa avataan tänään pitkän odotuksen jälkeen Taten modernin taiteen museo. Entiseen voimalaan yli miljardilla markalla rakennetusta museosta odotetaan uutta 1900-luvun kansainvälisen taiteen kävijämagneettia.

Kuningatar Elisabet vihki toissapäivänä Thamesin ylittävän jalankulkusillan, jonka eteläpäässä häämöttää Tate Modern. Tänään kuningatar avaa tämän modernin taiteen museon, taiteen uuden mekan Pariisin ja New Yorkin taidemuseoiden rinnalle.

-Brittannia ei enää katso nurkkakuntaisena sivusta, eikä koputtele taidemaailman ovelle anoen sisäänpääsyä, arvelee brittikuvanveistäjä Anthony Gormley. Museolla on millä pullistella. Rodinin suudelma, Picasson itkevä nainen ja Warholin Marilynit ovat valtavan kokoelman vain jäävuoren - mutta toki kirkas - huippu.

Tate Modern

Teokset on jaettu perinteisen aikajaksottelun tai taitelijakohtaisuuden sijaan teemoittain, joten vähemmän tunnetut nimet tuikkivat tasavertaisesti kiintotähtien rinnalla.

-Toivottavasti taiteilijat eivät suutu. Heidän on nyt ajateltava hieman eri lailla ja ainahan kokoelma rakentuu jollain lailla, Taten johtaja Lars Nittve selittää. Museo itse ei ainakaan suutu kävijäennusteista. Esimerkiksi nämä Cindy Shemanin valokuvat näkee avajaisvuonna 2,5 miljoonaa kävijää.

Rakennus, vanha voimala, henkii 1800-1900-luvun industrialismia Pariisin Orsayn museon tapaan.
Eikä vanha Tate katoa taidekartalta minnekään. Se toimii brittiläisen taiteen museona.
(MTV3)

Tutustu Tate Modern art galleryn nettisivuihin

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja