Mainos

Öcalanin tuomiosta päätös marraskuussa

Turkin vetoomustuomioistuin ilmoitti tänään antavansa lopullisen päätöksensä kurdijohtaja Abdullah Öcalanin kuolemantuomiosta 25. marraskuuta.
Öcalan on vedonnut kuolemantuomion muuttamiseksi elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi. Jos tuomioistuin hyväksyy vetoomuksen, Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n johtaja Öcalan joutuu uudelleen tuomiolle samassa oikeusistuimessa, joka jo langetti hänelle kuolemantuomion. Jos vetoomus hylätään, kuolemantuomio meneeTurkin parlamentin lopullisesti hyväksyttäväksi.

Öcalanin vetoomuksen esittäneet asianajajat vaativat tuomion muuttamista, koska Öcalan on kehottanut PKK:ta lopettamaan 15 vuotta jatkuneen aseellisen kamppailunsa Turkin hallitusta vastaan. Sodassa on kuollut 30 000 ihmistä. Öcalan sai kesäkuussa kuolemantuomion syytettynä maanpetoksesta ja kurdien itsenäisyystaistelun johtamisesta. Sen jälkeen hän on sanonut, että PKK on luopunut itsenäisyystaistelusta ja pyrkii nyt kurdien "kulttuurioikeuksiin" rauhanomaisen vuoropuhelun avulla. Vetoomustuomioistuimen edustaja perusteli kuukauden viivettä lopullisen tuomion antamisessa Öcalanin "oikeusjutun laajuudella".

Ennen lopullista tuomiota Turkkiin saapuu joukko arvovieraita, kun Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj järjestää huippukokouksensa Istanbulissa 18. ja 19. marraskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.