Mainos

Öcalan vetoaa julkiseen mielipiteeseen

Turkin valtio on tehostanut pyrkimyksiään kurdien työväenpuolueen PKK:n johtajan Abdullah Öcalanin "eliminoimiseksi", sanotaan Kurdistanin kansallisen vapautusrintaman eilisessä tiedotteessa. Se sisältää itsensä Öcalanin vetoomuksen.

Öcalan muistuttaa PKK:n vaatineen neuvotteluratkaisua kurdikysymykseen. Öcalan kertoo pyytäneensä poliittista asemaa Venäjällä, jonka hallitus ei kuitenkaan ole vastannut pyyntöön.

Sitten Öcalan sanoo pyytäneensä poliittista asemaa Italiasta. Hän odottaa pyyntöön myönteistä päätöstä. Öcalan vaatii Italian viranomaisilta riittäviä toimia itsensä suojelemiseksi, koska Turkin ja sen liittolaisten salajuoni merkitsee vakavaa vaaraa hänelle. Öcalan jatkaa, ettei Kreikkakaan ryhtynyt toimiin hänen pyynnöstään saada poliittinen asema.

Öcalan vetoaa erityisesti Saksaan ja Ranskaan, jotta nämä muuttaisivat torjuvaa suhtautumistaan kurdikysymykseen ja PKK:hon. Öcalanin mukaan nuo kaksi maata johtavat kurdiliikkeen kriminalisointia. Öcalan vetoaa edistykselliseen julkiseen mielipiteeseen ja kurdien tukijoihin erityisesti Kreikassa ja Italiassa, jotta he jatkaisivat pyrkimyksiään kurdien vaatimusten saavuttamiseksi.

Turkki vaatii Öcalania oikeuden eteen vastaamaan syytteisiin terrorismista ja murhista. Yhdysvallat on antanut tukensa Turkin vaatimuksille.

Kurdit vaativat lännen tukea

Kurdistanin kansallinen vapautusrintama syyttää Euroopan maita ja Yhdysvaltoja tekopyhyydestä, kun nämä tekevät kaikkensa ratkaisun löytämiseksi Kosovoon, mutta kääntävät selkänsä kurdeille.

Vapautusrintaman tiedotteessa myönnetään, että Kosovon ja kurdien tilanteessa on eroja, mutta kuitenkin riittävästi samanlaisia aineksia sen kysymiseksi, mikä on lännen poliittisten johtajien vastaus.

Vapautusrintama arvostelee Eurooppaa ja Amerikkaa siitä, että nämä eivät ole julkisesti arvostelleet Turkkia kurdien raa'asta kohtelusta ja kurdien olemassaolon kiistämisestä. Länsi on mm. torjunut ajatuksen kansainvälisestä konferenssista kurdien kysymyksen ratkaisemiseksi, sanotaan tiedotteessa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.