Mainos

Öcalan: PKK vetäytyköön Turkista

Kuolemaan tuomittu Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n johtaja Abdullah Öcalan vetoaa puolueeseensa, jotta se lopettaisi aseellisen taistelun ja vetäytyisi Turkista muille alueille. Asianajajiensa tänään julkistamassa lausunnossa Öcalan sanoi, että väkivallan lopettaminen on välttämätöntä.

ocalan abdullah


PKK:n johtaja Abdullah Öcalanin mukaan kurdiongelma on yksi suurimpia esteitä ihmisoikeuksien edistämisessä ja demokratian kehittämisessä. Maanpetoksesta kuolemaan tuomittu Öcalan vetosi Turkin valtioon, jotta se vastaisi hänen vetoomukseensa. Öcalan vetosi myös ulkovaltoihin ja kansainvälisiin järjestöihin, jotta nämä tukisivat hänen rauhan ja veljeyden prosessiaan.

Kysyttäessä pitäisikö PKK:n vetäytyä Pohjois-Irakiin ja -Iraniin, Öcalanin asianajaja Dogan Erbas vastasi, että PKK päättää itse mihin maihin se vetäytyisi. Öcalan oli sanellut lausuntonsa eilen vankilassa Erbasille. Muutamia tunteja ennen Öcalanin lausunnon julkistamista kurditaistelijat surmasivat kuusi ihmistä iskussa minibussiin Kaakkois-Turkissa, kertoivat Turkin viranomaiset. Alueturvallisuusjoukot sanoivat, että neljä miestä ja kaksi lasta kuolivat iskussa ja seitsemän haavoittui, kun PKK:n sissit ampuivat rynnäkkökivääreillä pelloilta palaamassa olevia maalaisia. (STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.