Mainos

Öcalan: Ex-vaimo Palmen murhan takana?

Kurdijohtaja Abdullah Öcalanin mukaan hänen entinen vaimonsa antoi määräyksen Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhasta vuonna 1986, kertoi turkkilainen päivälehti Sabah.

-Määräyksen Olof Palmen murhasta antoi entinen vaimoni Kesire sen tiedon mukaan, mitä sain iskun jälkeen, äskettäin pidätetty Öcalan kertoi lehden mukaan kuulusteluissa Imralin vankilasaarella. Öcalanin mukaan hänellä itsellään ei ollut mitään tekemistä murhan kanssa.

Öcalan on aiemmin sanonut, että hänellä on tietoa Palmen surmasta ja että hän olisi valmis kertomaan tietonsa Ruotsin poliisille. Öcalanin entinen vaimo Kesire on aiemmin asunut Ruotsissa. Hänen nykyinen olinpaikkansa ei ole tiedossa. Avioeron jälkeen Kesire jätti Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n ja perusti joidenkin Öcalanin vastustajien kanssa oman ryhmän PKK-Vejinen.

Ruotsin poliisi oli pitkään kurdien jäljillä Palmen murhan jälkeen, mutta todisteita ei löytynyt. Kurditeoria tuli uudelleen esille vajaa vuosi sitten, kun Turkin joukkojen pidättämä kurdisissien komentaja Semdin Sakik kertoi, että PKK murhasi Palmen huhtikuussa 1986. Myös tästä tunnustuksesta kertoi turkkilaislehti Sabah.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.