Mainos

Obuchi lupasi kunnostaa Japanin talouden

Japanin pääministeri Keizo Obuchi lupasi korjata maan talouden japanilaisten, Aasian sekä koko maailman vuoksi. Obuchi lisäsi tänään, että hän ei ole kuitenkaan mikään "supermies", joka pistää kaiken kuntoon yksin.

Osoittaakseen, että hän aikoo käyttää kaiken saatavissa olevan asiantuntija-avun, Obuchi nimitti entisen huippudiplomaatin Toyoo Gyohtenin erityisneuvonantajaksi, jonka tehtävänä on Japanin talouspolitiikan selventäminen muulle maailmalle.

-En ole koskaan ollut kauppaministerin tai valtiovarainministerin asemassa, joten siinä mielessä en ole asiantuntija, sanoi Obuchi, jonka taloudellisia kykyjä epäiltiin ennen nimitystä pääministeriksi.

Eilen virallisesti pääministeriksi nimitetty Obuchi kuvaili uutta hallitustaan uudistusmieliseksi ja halukkaaksi talouselämää koskeviin muutoksiin. Obuchi näytti ovea kaikille entisen pääministerin Ryutaro Hashimoton hallituksen jäsenille. Obuchin hallituksessa on kaksikymmentä jäsentä ja pääministeri on valinnut hallitukseensa useampia yksityisellä sektorilla kunnostautuneita jäseniä kuin mitä Hashimoton hallituksessa oli.

Työttömyys on noussut

Obuchi joutui tänään kovien tosiasioiden eteen tehdessään täyttä päivää toimistossaan, kun Japanin jeni heikkeni ja tuoreet tiedot maan työttömien määrästä julkaistiin. Japanin työttömyysaste on nyt korkeimmillaan eli 4,3 prosenttia.

Japanin uudeksi valtiovarainministeriksi valittu ja maan pääministerinäkin toiminut Kiichi Miyazawa näytti jo aiemmin torstaina omaksuneen uuden roolinsa varsin vaivattomasti. Miyazawa aikoo valtiovarainministerinä keskittyä verojen alentamiseen ja työpaikkojen pelastamiseen sekä Japanin lainaongelmien selvittämiseen. Miyazawan on määrä aloittaa työt noin 220 miljardin veroalennuksien parissa ensi viikolla.

Obuchi on aiemmin sanonut ryhtyvänsä veronalennuksiin kotimaisen kulutuskysynnän vauhdittamiseksi. Japanissa on suunnitteilla myös roskapankin perustaminen. Obuchi tahtoo vauhdittaa lainsäädännön täytäntöönpanoa, jotta valtio voi perustaa roskapankin, johon huonot luotot siivotaan pois pankkijärjestelmästä valtion tuen avulla. Asiantuntijoiden mukaan nopeus on ratkaisevaa Japanin talouden nostamisessa nykyisestä aallonpohjastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.