Mainos

Obaman vuoro iskeä – edessä todellinen haaste

Yhdysvaltain puoluekokousrumbassa iskuvuorossa ovat demokraatit.

Istuva presidentti Barack Obama ottaa virallisesti vastaan puolueensa ehdokkuuden ylihuomenna Charlottessa Pohjois-Carolinassa. Obama ja demokraatit yrittävät toistaa neljän vuoden takaisen huuman järjestämällä puheen ulkoilmastadionille varsinaisen kokouspaikan ulkopuolelle. Neljä vuotta sittenhän Denverissä puhe järjestettiin stadionille, joka repeili liitoksistaan.

Tällä kertaa edessä voi olla nolo tilanne, sillä 74 000-paikkainen stadion saattaa olla osin tyhjä, ja lippuja jaellaan jo lähes kaikille vähänkin niistä kiinnostuneille.

Mutta sitä ennen peliin heitetään melkoinen määrä puhujia. Michelle Obama vetoaa miehensä puolesta ja Jill Biden puolustaa miestään, varapresidentti Joe Bidenia. Demokraatit aikovat hyödyntää myös republikaanien huonon menestyksen naisäänestäjien keskuudessa, ja he pitävät erityisen naiskokouksen varsinaisen puoluekokouksen sisällä.

Yhtenä vetonaulana naispuhujien joukossa on Täydellisten Naisten Eva Longoria. Demokraatit toivovat taatusti, ettei Longorian puhe ole yhtä hämmentävä, kuin Clint Eastwoodin esiintyminen republikaanikokouksessa.

Eniten odotetaan kuitenkin Bill Clintonilta, joka suosiota yritetään hyödyntää mahdollisimman paljon. Ulkoministeri Hillary Clinton ei saa sääntöjen mukaan olla kokouksessa virkansa vuoksi. Demokraattien on oltava kuitenkin varovaisia, sillä supersuositun Clintonin karisma himmentää helposti varsinaisen päätähden eli Barack Obaman loiston.

Eikä tässäkään kokouksessa päästä eroon republikaanikokousta vesittäneestä Isaac-myrskystä. Hitaasti mantereella liikkunut ja yhä rajuja ukkossateita lääräävä myrsky voi olla Charlotten yllä juuri torstaina, kun Obama pitää puheensa ulkoilmastadionilla.

Obamalla on myös edessään todellinen haaste: hänen on pystyttävä sytyttämään uuteen intoon häneen pettyneet ja kannassaan horjuvat äänestäjät. Lähes ainoa tapa onnistua siinä on pystyä todistamaan, että hän saa taloustilanteen nousuun.

Katso Päivi Sinisalon raportti (Seitsemän uutiset 5.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.