Mainos

Obaman terveysuudistuksen läpimeno vielä mutkien takana

Presidentti Barack Obaman siivittämän terveydenhuoltoa koskevan lakiesityksen läpimeno Yhdysvalloissa on vielä monen mutkan takana. MTV:n kirjeenvaihtajan Päivi Sinisalon mukaan terveydenhuoltoa koskevan paketin läpimeno kongressin edustajainhuoneessa herättää kuitenkin ainakin toivoa sen etenemisestä myös senaatissa.

- Paljon pitää kuitenkin vielä taistella, sillä kongressin äänestyksen tulos oli äärimmäisen niukka. Ja seuraavaksi senaatin pitäisi päästä äänestämään omasta versiostaan ja sen aikataulusta ei ole mitään tietoa. Ja lisäksi vielä nuo kaksi esitystä ovat varsin erilaisia: ne pitää ensiksi muokata yhdeksi esitykseksi ja äänestää sitten siitä, Sinisalo kuvailee. ´

Obama toivoo pääsevänsä allekirjoittamaan lain vielä tämän vuoden puolella. Se, eteneekö laki senaatissa, on kuitenkin vielä suurii kysymysmerkki.

Myös itse uudistuksessa hiertää vielä moni seikka.

- Yksi pahiten hiertävä kohta on niin sanottu julkinen vaihtoehto eli se, että voiko valtio olla mukana omine vakuutuksineen kilpailemassa yksityisten yhtiöiden kanssa. Kaikki vanhoilliset piirit ovat erittäin tiukkoja esimerkiksi siitä, ettei valtiovalta rahoita uudistuksessa esimerkiksi abortteja. Republikaanien mukaan hanke on lisäksi aivan liian kallis ja monien mielestä tässä taloustilanteessa sitä ei olisi syytä toteuttaa, Sinisalo kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Seitsemän uutiset 8.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.