Mainos

Obaman Ruotsin-vierailu ei kiinnosta amerikkalaisia

Ruotsi ja muut Pohjoismaat ovat innoissaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman huomisesta vierailusta Ruotsiin, mutta Yhdysvalloissa reissu ei paljoakaan kiinnosta.

Syyrian kriisiä kiihkeästi puivat amerikkalaisviestimet ovat muistaneet kyllä mainita Obaman edessä olevan matkan Venäjän G20-kokoukseen, mutta Ruotsin-vierailu on jäänyt lähes tyystin huomiotta.

Osasyynä on ehkä se, että Yhdysvaltain ja Ruotsin suhteissa ei ole minkäänlaisia ongelmia tai kipupisteitä, eikä odotettavissa ole etusivun uutisia eikä skandaaleita.

Washington Post -lehti on tosin korostanut, että Obaman päätös vierailla Ruotsissa on virkistävä, koska maasta on syytä ottaa oppia talouskriiseistä kuiville pääsyssä.

– Se edustaa toimivaa mallia sellaisista uudistuksista, joita tarvitaan suuressa osassa Eurooppaa ja muuallakin maailmassa, mukaan lukien Yhdysvallat, ja Obaman olisi vietävä tämä menestystarina mukanaan G20-kokoukseen lehti suitsutti.

Ennakkotietojen mukaan Yhdysvalloille kiusallista vakoiluskandaalia ei aiota käsitellä virallisten tapaamisten aikana: ruotsalaisten mukaan jupakka käsitellään Yhdysvaltain ja EU:n välisenä asiana.

On tosin mahdollista, että luvassa olevat mielenosoitukset pitävät skandaalin amerikkalaistenkin mielissä Tukholmassa.

Sen sijaan Arktinen neuvosto ja pohjoinen ulottuvuus ovat asialistalla, samoin kuin kauppasuhteet.

Valkoisen talon tiedotteessa on mainittu, että Obama osallistuu tilaisuuteen, jossa muistetaan juutalaisia natsien käsistä pelastanutta Raoul Wallenbergiä. Obama tutustuu myös näyttelyyn, jossa esitellään vihreää teknologiaa. Myös muiden pohjoismaiden päämiesten osallistuminen juhlaillalliselle on muistettu kertoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.