Mainos

Obaman lähihotellista löytyi ladattu ase

Tukholmassa Slussenin Hilton-hotellista on löytynyt ladattu ase, kirjoittaa ruotsalaislehti Expressen. Hilton-hotelli on vain lyhyen matkan päässä Grand Hôtelista, jossa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama todennäköisesti asuu Ruotsin-vierailunsa ajan.

Sig Sauer -merkkinen ase löydettiin hotellin vessasta vain vähän sen jälkeen, kun Obama oli saapunut Ruotsiin.

– Vaikuttaa siltä, että ladattu virka-ase unohtui poliisilta, Tukholman poliisin tiedottaja Varg Gyllander kertoo.

Aseen unohtanut poliisi työskentelee Gyllanderin mukaan Obaman vierailua turvaavissa poliisivoimissa. Ase oli ilmeisesti unohtunut poliisilta hotellin käymälään vahingossa.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun poliisi kadottaa aseen, aiemmin poliisissa työskennellyt aseasiantuntija Kaj Hahne kommentoi.

– Sig Sauer on automaattipistooli, joita on olemassa eri kaliberisia. Yleisin on yhdeksänmillinen. Väärissä käsissä ase voi olla hyvin vaarallinen – välittömästi tappava, Hahne sanoo.

Mutta sattuu sitä amerikkalaisille turvamiehillekin. Eräs heistä nimittäin unohti henkilökorttinsa pikaruokala McDonaldsin vessaan.

– McDonaldsista soitettiin meille ja annoimme sen oikealle omistajalle, sanoi tiedottaja Towe Hägg Tukholman poliisista.

Tänään Ruotsiin saapunut presidentti Barack Obama on toinen virassa oleva Yhdysvaltain presidentti, joka vierailee maassa. Vuonna 2001 silloinen presidentti George W. Bush osallistui EU:n huippukokoukseen Göteborgissa.

Obaman turvallisuutta on varmistamassa parituhatta ruotsalaispoliisia. Vierailu tulee poliisille kalliiksi, sillä kustannusten arvellaan kipuavan noin 24 miljoonaan kruunuun eli lähes 3 miljoonaan euroon. Lisäksi laskua kasvattavat maan eri puolilta Tukholmaan komennettujen poliisien majoituskulut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.