Mainos

Obaman kehuma bloggaaja hakattiin Kuubassa

Kuubalaisen toisinajattelevan bloggaajan Yoani Sanchezin mies on hakattu Kuubassa. Sanchez itse hakattiin aiemmin.

Valtion hallinnon kannattajat hyökkäsivät Sanchezin miehen kimppuun, kun hän oli Havannan keskustassa asioimassa liittyen vaimonsa kaappaamiseen ja pahoinpitelyyn kaksi viikkoa sitten. Ilmeisesti valtion virkailijat olivat kaapanneet vaimon autoon ja lyöneet häntä toistuvasti.

Sanchezin mies Reinaldo Escobar, myöskin bloggaaja, oli antamassa haastattelua toimittajille vaimonsa hyökkäyksestä, kun useita satoja valtion kannattajia kerääntyi hänen ympärilleen huutaen "Viva Fidel" ja "Viva la Revolucion."

Escobarin kannattajat vastasivat huutoihin, jolloin tilanne muuttui väkivaltaiseksi.

- He repivät hiuksiani, löivät kengillä, repivät paitani. Hävitin nujakassa silmälasini, Eskobar kertoi Reutersille.

Kuuban valtionhallinto vastasi Eskobarin kertomukseen lähettämällä ulkomaalaisille toimittajille La Republica-lehden verkkosivuilla julkaistun jutun, jonka otsikko oli " Kuubalaiset ovat kyllästyneitä Yoani Sancheziin".

Verkkosivuilla hallinnon edustaja kertoo myös, että valtion turvallisuusvirkailijat ottivat Eskobarin kiinni paikalta suojellakseen tätä. Eskobarin mukaan joukko miehiä oli retuuttanut hänet autoon kesken hyökkäyksen, ajanut hänet Havannan ulkopuolelle ja jättänyt sinne sanomatta sanaakaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kehunut Sanchezin blogia siitä, että se kertoo ainutlaatuisella tavalla jokapäiväisestä elämästä Kuubassa. Internet on Obaman mukaan tarjonnut Sanchezin tapaisille bloggaajille mahdollisuuden ilmaista itseään vapaasti.

Sanchez on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja ja Time Magazine valitsi hänet viime vuonna maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

Sanchez kirjoittaa blogia "Generacion Y".

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.