Mainos

Obaman juhlinta kiihtyy

Kuva: Epa

Yhdysvaltain tulevan presidentin Barack Obaman virkaanastujaiset ovat vasta huomenna, mutta juhlinta on hyvässä vauhdissa jo nyt.

Eilisen suurin tapahtuma oli jättimäinen ilmaiskonsertti Washingtonin keskustassa Lincolnin muistomerkillä. Esiintyjälistalla oli maailmankuuluja artisteja, kuten Bruce Springsteen, U2, Beyonce ja Shakira.

Paikalla oli myös huippugolffari Tiger Woods, joka on aikoinaan kieltäytynyt presidentti Bushin vierailukutsuista.

Konsertissa olleella Obamalla oli perheineen hyvä meno päällä. Juhlatunnelma oli katossa Obaman hieman varoittavista sanoista huolimatta.

- Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tiestä tule pitkä ja noususta jyrkkä, mutta älkää unohtako, että kansamme todellinen luonne ei paljastu helppoina ja mukavina aikoina, vaan silloin kun tilanne on vaikea.

Tänään ollaan hieman arkisemmissa tunnelmissa; Obama sekä varapesidentti Biden perheineen osallistuvat kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin syntymäpäiväjuhlallisuuksiin ahertamalla yhdyskuntapalvelussa.

Varsinainen vallanvaihtojuhla on huomenna. Tuoreimpien arvioiden mukaan Obamaa tulee juhlimaan Washingtoniin ainakin kaksi miljoonaa innokasta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.