Mainos

Obaman historiallinen terveydenhuoltouudistus läpi

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt äänestyksessään historiallisen terveydenhuoltouudistuksen. Edustajainhuone äänesti laista pitkän ja kiivassanaisen keskustelun päätteeksi varhain aamulla Suomen aikaa.

Lakiesitys meni läpi varsin niukasti, sillä puoltavia ääniä annettiin 219. Läpimenoon tarvittava äänimäärä oli 216. Kaikki edustajainhuoneen republikaanit äänestivät esitystä vastaan, samoin 34 demokraattia.

Demokraattien voiton varmistava äänimäärä varmistui sen jälkeen, kun abortteja vastustavalle demokraattiryhmälle taattiin, ettei valtion varoja käytetä uudistuksen jälkeenkään raskauden keskeytyksiin.

Uudistus rajoittaa aluksi sairausvakuutusyhtiöiden mahdollisuuksia evätä vakuutus niiltä, joilla on jo valmiiksi olemassa oleva terveysongelma. Vakavaan tautiin sairastuneen vakuutetun turvaa ei voi myöskään enää yhtäkkiä lopettaa.

Myöhemmin jokaisen on pakko hankkia sairausvakuutus, ja vähävaraisille myönnetään valtion tukea tai verohelpotuksia sen maksamiseksi.

Obama kiittää edustajainhuonetta

Presidentti Barack Obama on kiittänyt edustajainhuonetta terveydenhuoltouudistuksen hyväksymisestä. Obama puhui Valkoisessa talossa pian äänestyksen jälkeen.

Obama ylisti uudistuksen olevan askel oikeaan suuntaan. Hän sanoi kuitenkin tietävänsä, että äänestys ei ollut helppo, vaikka se oli oikea.

Sairausvakuutuksen yli 30 miljoonalle amerikkalaiselle takaava laki on presidentin merkittävin sisäpoliittinen hanke, jolla on suuri merkitys hänen suosionsa kannalta.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

(MTV3 - STT - AFP))

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.