Mainos

Obaman elvytyspaketti senaatin käsittelyyn

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on hyväksynyt presidentti Barack Obaman 825 miljardin dollarin elvytyspaketin. Seuraavaksi paketille etsitään senaatin hyväksyntää.

Obaman jättimäinen esitys hyväksyttiin edustajainhuoneessa äänin 244 - 118. Kaikki republikaaniedustajat äänestivät pakettia vastaan, mutta demokraateilla on edustajainhuoneessa selkeä enemmistö.

Seuraavaksi asia etenee senaattiin, jossa sen käsittely alkaa ensi viikolla. Obama toivoo, että elvytyspakettia voidaan vielä vahvistaa senaatissa. Hänen mukaansa amerikkalaiset täytyy nyt saada takaisin töihin, ja elvytyspaketti on keino sen toteuttamiseen.

Republikaanipuolue ei usko Obaman versioon. Sen mukaan esityksessä on liikaa menoja ja liian vähän veronalennuksia. Republikaanit yrittävätkin saada mahdollisimman paljon omia esityksiään läpi senaatin lakiversiossa.

Senaatti alkoi keskustelun omasta versiostaan heti, ja äänestystä odotetaan tiistaiksi. Senaatin versio voi vedota republikaaneihin hieman paremmin kuin edustajainhuoneen paketti, sillä siinä on mukana 70 miljardin dollarin verran enemmän veroleikkauksia.

Senaatissa elvytyspaketin läpimenoon vaaditaan 60 ääntä, eli sen taakse on saatava kaksi republikaania. Läpimenoon uskotaan, mutta varsinainen taistelu alkaa sen jälkeen: kahdesta erilaisesta esityksestä on saatava aikaan lopullinen versio, jonka sekä senaatti että edustajainhuone voivat hyväksyä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.