Mainos

Obamalla ja Putinilla yli tunnin puhelinkeskustelu

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet tunnin puhelimessa Ukrainasta, Yhdysvaltain viranomaiset kertovat. 

Yhdysvaltain mukaan Putin soitti keskustellakseen Yhdysvaltain aiemmin tekemästä ehdotuksesta Ukrainan kriisin lopettamiseksi. Valkoisen talon tiedottajan mukaan Obama kehotti Putinia vastaamaan kirjallisesti Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn ehdotukseen, jonka tämä teki aiemmin tällä viikolla Haagissa.

Venäjän presidentin kotisivuilla kerrotaan, että puhelun aikana Putin kertoi olevansa huolissaan ääriliikehdinnästä Ukrainassa. Sivujen mukaan Putin ilmaisi huolensa myös Transnistrian alueen asukkaista. Moldovaan kuuluvalla alueella on venäläisjoukkoja, vaikka Moldovan hallitus on toistuvasti vaatinut niiden vetämistä pois.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kertoi illalla, että Putin on ilmaissut hänellekin huolensa ääriryhmien toiminnasta Venäjän rajoilla. Banin mukaan Putin on kuitenkin vakuuttanut, ettei Venäjällä ole aikeita uusiin sotilaallisiin toimiin Ukrainassa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.