Mainos

Obamalla ja Clintonilla ensimmäinen yhteinen vaalitilaisuus

Demokraattien presidenttiehdokaskilvan voittanut Barack Obama ja Hillary Clinton, kilvan häviäjä, ovat osallistumassa yhdessä vaalitilaisuuteen ensi kerran esivaalirumban jälkeen.

Esiintymispaikaksi on valittu pikkukaupunki nimeltä Unity (Yhtenäisyys) New Hampshiren osavaltiossa. Niin Obama kuin Clintonkin sai tammikuisissa esivaaleissa 107 ääntä Unityssa.

Jonkinlaisena yhtenäisyyden eleenä Obama kirjoitti jo eilen 2300 dollarin shekin Clintonille auttaakseen tätä maksamaan vaalikampanjansa aikana kertyneitä 22,5 miljoonan dollarin velkoja. 2300 dollaria on ylin lain sallima vaaliavustussumma.

Obama ja Clinton osallistuivat molemmat eilen Washingtonissa demokraattisen puolueen varainkeruutilaisuuteen. He puhuivat toisistaan lämpimin sanoin, mutta eräs paikalla ollut kuvaili ABC-televisioyhtiölle tunnelman silti olleen kuin "hammaslääkärin vastaanotolla".

Clinton on pitänyt varsin matalaa profiilia sen jälkeen kun hän 7. kesäkuuta tunnusti Obaman voittaneen pitkäksi ja katkeraksikin venyneen taistelun demokraattien presidenttiehdokkuudesta.

Obama sanoi alkuviikosta toivovansa, että Clinton ottaa nyt aktiivisen roolin vaalikampanjassa ennen marraskuun vaaleja.

- Toivon hänen kampanjoivan niin paljon kuin hän voi. Hän on loistava kampanjoija, Obama vakuutti.

Clintonia kannattivat etenkin naiset, eikä vielä ole selvää, pystyykö Obama keräämään taakseen Clintonin tukijat. Mielipidekyselyjen mukaan Obaman kannatus on kuitenkin vahvistunut, ja hänellä on selvä johto republikaanien ehdokkaaseen John McCainiin.

Republikaanit kierrättävät Clintonin piikkejä

Demokraattien taistelu repäisi kuitenkin puolueen kahtia ja jätti arpia, joita republikaanit tulevat käyttämään hyväkseen vaalitaistelussa. Republikaanien johto on jo kierrättänyt uuteen käyttöön monia Clintonin ehdokkuuskamppailun aikana käyttämiä kärjekkäitä huomautuksia Obamasta.

Tällainen on esimerkiksi Clintonin esittämä myrkkypiikki Obaman vähäisestä kokemuksesta ja soljuvasta kaunopuheisuudesta.

- Senaattori McCain tuo tähän kampanjaan elinikäisen kokemuksensa, minä tuon elinikäisen kokemukseni ja senaattori Obama tuo puheen, jonka hän piti vuonna 2002, sanaili Clinton maaliskuussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.