Obamaa tuetaan Indonesiassa asti

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokas Barack Obamalla on laajat tukijoukot Indonesiassa. Entiset koulutoverit ja opettajat toivovat hartaasti Obaman kukistavan kilpailijansa John McCainin marraskuun presidentinvaaleissa.

Obama vietti osan lapsuuttaan Indonesiassa, jonne hänen amerikkalainen äitinsä muutti mentyään naimisiin indonesialaisen miehen kanssa. Obaman isä oli kenialainen.

Obama oli 6-vuotias, kun hän ja hänen äitinsä muuttivat Jakartaan. Neljä vuotta myöhemmin Obama muutti Havaijiin asumaan isovanhempiensa luo.

- En vain minä vaan uskoakseni kaikki indonesialaiset ovat ylpeitä hänestä, koska hän on asunut Indonesiassa, sanoo Obaman kanssa alkeiskoulua käynyt mies. Obaman entinen opettaja Effendi sanoo "rukoilevansa tietysti hänen puolestaan".

Myös Kenian lehdet innoissaan

Yhtä riemuissaan Obaman ehdokkuudesta olivat kenialaiset lehdet. "Meidän supervaltapoikamme" otsikoi etusivun juttunsa Daily Metro -lehti.

Daily Nation puolestaan julkaisi torstaina 12-sivuisen erikoisliitteen Obaman kunniaksi. Obaman isä on jo kuollut, mutta kenialaisessa Kogelon kylässä elää yhä hänen 86-vuotias isoäitinsä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat