Mainos

Obama varoittaa löysästä rahankäytöstä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on yrittänyt vakuuttaa Washingtonin siitä, että löysän rahankäytön ajat ovat ohi pitkäksi aikaa, ja että nyt alkaa uudenlaisen budjetoinnin aikakausi.

- Jokaikisen meistä on tehtävä kompromisseja asioissa, joista välitämme, mutta joihin nyt ei ole yksinkertaisesti varaa. Se on uhraus, joka meidän tehtävä, sanoi Obama.

Ensi vuoden budjetti on suuruudeltaan yli 3 biljoonaa dollaria ja tämän vuoden alijäämä on yli 1,7 biljoonaa. Yhdysvalloissa kitkutellaankin siis lainarahalla.

Kaiken lisäksi taloustilanne näyttää vain heikkenevän. Työttömyysluvut ovat odotettua korkeampia, monet pankit kertovat jättitappioista.

Myös suuret kiinteistösijoitusyhtiöt ovat pyytäneet valtiolta miljarditukia, ja esimerkiksi autojätti General Motors on romahtamispisteessä.

- On olemassa selkeä riski, ettei yhtiötä (GM) voida pelastaa pitkällä tähtäimellä, mutta uskon, että hallitus aikoo lähiajat antaa tukea hallitulle alamäelle tässä taloustilanteessa, arvioi autoteollisuuden analyytikko Efriam Levy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.