Mainos

Obama varoittaa Egyptiä sekasortoon luisumisesta

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei ole vakuuttunut Egyptin presidentin Hosni Mubarakin puheista siirtää osa vallasta varapresidentti Omar Suleimanille.

Obaman mukaan Egyptin hallitus ei ole vielä osoittanut luotettavasti ja konkreettisesti, miten maa voisi siirtyä demokratiaan. Obama myös varoittaa Egyptiä joutumasta sekasortoiseen tilaan.

Presidentti Mubarak ilmoitti eilen pitämässään puheessa siirtävänsä osan vallastaan varapresidentti Suleimanille. Mubarak ei kuitenkaan sanonut eroavansa virastaan.

- Turhan monet egyptiläiset eivät edelleenkään ole vakuuttuneita, että hallitus on tosissaan siirtymässä demokratiaan. On hallituksen velvollisuus puhua selvästi egyptiläisille sekä maailmalle, Obama kommentoi.

Ennen Obaman puhetta Yhdysvaltain diplomaattilähteet ilmoittivat, että maa haluaa estää ääriliikkeiden esiinmarssin Egyptin tulevassa hallituksessa.

Myös Euroopassa on otettu kantaa Egyptin tilanteeseen. EU:n ulkoministeri Catherine Ashton kertoi seuraavansa tarkasti egyptiläisten reaktioita seuraavien tuntien ja päivien aikana. Hän totesi, että Egyptissä on nyt muutoksen aika.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.