Mainos

Obama varoittaa amerikkalaisia "Sputnikin hetkestä"

Presidentti Barack Obama varoittaa Yhdysvaltojen jäävän nopeasti jälkeen muiden maiden kehityksestä, ellei maassa panosteta enemmän koulutukseen, innovaatioon ja infrastruktuuriin.

Obama pelkää Yhdysvaltojen putoavan kelkasta hyvin pian. Hän sanoo amerikkalaisten elävän "Sputnikin hetkeä", viitaten Neuvostoliiton vuonna 1957 laukaisemaan satelliittiin.

Sputnikin laukaiseminen maata kiertäneelle radalleen aiheutti shokin Yhdysvalloissa. Neuvostoliitto oli saanut avaruustutkimuksessa yllättävän etumatkan, kun amerikkalaiset olivat luottaneet liikaa teknologiseen osaamiseensa.

- Ankara totuus on tämä: Amerikka on tulevaisuuden kilpailussa vaarassa jäädä jälkeen. Nyt on meidän sukupolvemme "Sputnikin hetki", Obama sanoi puhuessaan opettajille ja opiskelijoille collegessa Pohjois-Carolinassa.

Valkoisen talon lähteiden mukaan Obaman puhe antoi esimakua kansakunnan tilaa käsittelevästä puheesta, jonka presidentti pitää tavan mukaan tammikuussa.

- Meidän on sitouduttava samanlaiseen innovaatioon ja uuden luomiseen kuin silloin, kun presidentti John F. Kennedy haastoi meidät menemään Kuuhun, Obama jatkoi vaatien kongressia olemaan leikkaamatta investointeja.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.