Mainos

Obama valitsi varapresidenttinsä

Yhdysvaltain demokraattipuolueen tuleva presidenttiehdokas Barack Obama on vihdoinkin julkistanut varapresidenttiehdokkaansa. Hän ilmoitti valinnasta kannattajilleen tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Valinta kohdistui odotetusti ulkopolitiikan konkariin, Delawaren osavaltion senaattori Joseph Bideniin. 65-vuotiasta Bideniä pidetään turvallisena valintana, joka tasapainottaa Obaman ulkopoliittista kokemattomuutta.

Parivaljakko pitää tänään ensimmäisen yhteisen vaalitilaisuutensa.

Valinta oli odotettu, sillä viimeaikaiset maailmanpolitiikan myllerrykset ovat korostaneet sitä, että Valkoiseen taloon tarvitaan vahvaa ulkopolitiikan taitajaa. Obama kertoi aiemmin valitsevansa henkilön, joka on itsenäinen ja pystyy tarjoamaan hänelle haastetta.

- Hän tuo mukanaan, mitä Obama tarvitsee: kokemusta, vetovoimaa ja suunnatonta ulkopoliittista tietämystä. Ulkopolitiikka on ollut Obaman heikoin kohta. Mutta se on Bidenin vahvuus. Onhan hän senaatin ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja, arvioi historian professori Allan Lichtman.

Valintaa pidetään varmana ja turvallisena ja Biden tuo mukanaan myös tietämystä Washingtonin sisäpiireistä, niiden kuvioista ja valtapelistä Obaman nuoreen leiriin.

Obama -Biden- parivaljakko pitää ensimmäisen yhteisen vaalitilaisuutensa illalla Suomen aikaa. Maanantaina puoluekokouksensa aloittava demokraattipuolue odottaa nyt, että viime viikkoina mielipidemittauksissa selvästi vajonnut Barack Obama saisi uutta puhtia, sillä vaalien loppukiri on nyt alkanut.

Republikaanien presidenttiehdokas John McCain ei ole vielä ilmoittanut varapresidenttiehdokastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.