Mainos

Obama vaati linjapuheessaan oikeudenmukaista verotusta

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vannoi kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan taistelevansa taloudellista eriarvoisuutta vastaan. Hän sanoi esittää jälleen veronkorotuksia miljonääreille ja taistella amerikkalaisten arvojen puolesta.

Kansakunnan tilaa käsittelevä puhe antoi toista kautta havittelevalle Obamalle oivan tilaisuuden julistaa omia vaaliteemojaan. Yksi tärkeimmistä oli taloudellinen eriarvoisuus, joka on vain lisääntynyt taantuman myötä.

Puhetta pidettiin etukäteen Obaman vaalikampanjan epävirallisena avauksena.

WSJ: ROMNEY SUPERRIKAS

– Me voimme joko tyytyä maahan, jossa yhä pienempi määrä ihmisiä pärjää todella hyvin ja yhä kasvava määrä tulee tuskin toimeen, tai sitten voimme palauttaa talouden, jossa jokainen saa reilun tilaisuuden, saa oikeudenmukaisen osuutensa ja kaikkia koskevat samat säännöt, Obama sanoi.

Obama lupasi myös jälleen kerran ajaa eteenpäin miljonäärien verojen korotuksia. Tämä puheen osa saikin lisää painoarvoa parhaillaan vellovasta verokeskustelusta, jossa kauhistellaan republikaanien presidenttiehdokkuutta hakevan Mitt Romneyn kahdenkymmenen miljoonan dollarin vuosittaisia pääomatuloja, joista hän maksaa veroja vain 14 prosenttia.

Obama ehdotti puheessaan, että yli miljoonan vuodessa ansaitsevien tulisi maksaa tuloistaan veroa vähintään 30 prosenttia.

Republikaanit ovat jo ehättäneet syyttää Obamaa kateuden ja luokkasodan lietsonnasta.

Populistisia sävyjä saaneessa puheessaan Obama käsitteli ulkomaita vain lyhyesti, hän korosti muun muassa omaa osuuttaan Afganistanin sodan opettamisessa ja lupasi pitää Iranin kanssa kaikki vaihtoehdot pöydällä sekä sitoutua radanlujasti Israelin turvallisuuteen.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.