Mainos

Obama: Trump nousi "hulluuksien suosta"

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama on suominut kovin sanoin republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia sekä hänet ehdokkaaksi nimittänyttä republikaanipuoluetta.

Obama sanoi vierailullaan Ohion osavaltiossa, että "Trump nousi hulluuksien suosta", jota republikaanit ovat "haudutelleet vuosikausia".

– He (republikaanit) ovat syöttäneet kannattajakunnalleen kaikenlaisia hullutuksia vuosia, Obama sanoi.

Obaman mukaan republikaanit ovat valinneet ehdokkaan, joka "osoittaa olevansa sopimaton presidentiksi joka kerta, kun avaa suunsa". Obama viittasi muun muassa Trumpin kohua herättäneisiin kourintapuheisiin.

Republikaanivaikuttajia, jotka eivät ole julkisesti vetäneet tukeaan muun muassa naisia halventavia kommentteja viljelleeltä ehdokkaaltaan, ei tulisi päästää vastuusta kehnossa ehdokasvalinnassa, Obama sanoi.

– Asioista paremmin perillä olevat eivät sanoneet mitään, he seisoivat sivussa, kun tämä tapahtui.

Obama pyrki Ohiossa paitsi pönkittämään paitsi demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin kampanjaa myös avittamaan demokraattipuolueen pyrkimyksiä voittaa enemmistö kongressissa. Nyt enemmistöasema kuuluu republikaaneille sekä senaatissa että edustajainhuoneessa, ja republikaanit ovat siksi voineet torjua monia Obaman poliittisista tavoitteista hänen toisella presidenttikaudellaan.

Clinton johtaa mielipidemittausten mukaan presidenttikilpaa, mutta senaatin ja edustajainhuoneen paikkojen jakautuminen demokraattien ja republikaanien kesken on kannatusmittausten mukaan epävarmempaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.