Mainos

Obama torjui Clintonin hyökkäyksen

Yhdysvalloissa demokraattipuolueen presidenttiehdokuudesta kilvoittelevat Barack Obama ja Hillary Clinton ovat ottaneet kiivaasti yhteen ratkaisevassa väittelyssä Ohiossa. Clintonilla ei ole varaa hävitä, kun keskeiset Ohion ja Texasin osavaltioiden esivaalit järjestetään ensi viikolla.

Mielipidetiedusteluissa alakynnessä oleva Clinton esiintyikin väittelyssä aiempaa hyökkäävämmin. Toiasalta molemmat välttelivät menemistä henkilökohtaisuuksiin.

Clinton pyrki jälleen maalaamaan Obamasta kuvan politiikan aloittelijana, joka on valmistautumaton ulkopolitiikan kriiseihin. Obama puolestaan syytti Clintonia muun muassa tämän kritiikittömyydestä Irakin sodan aloittamisen suhteen

Keskustelussa Obamalta myös tivattiin kannanttoa Israel-vastaisen Nation of Islam -järjestön johtajaan, Louis Farrakhaniin, joka on julkisesti sanonut kannattavansa Obamaa presidentiksi. Obama sanoi tehneensä jo aiemmin selväksi, että hän tuomitsee Farrakhanin antisemitistiset kommentit jyrkästi.

"Clinton ei onnistunut kääntämään suuntaa"

New York Times -lehden poliittisen analyytikon Adam Nagourneyn mukaan Clinton tarttui väittelyssä jokaiseen mahdollisuuteen aliarvioida Obaman valmistautuneisuutta presidentin tehtävään.

- Kuitenkin, väittelyn loppuessa olimme nähneet vain vähän todisteita siitä, että Clinton olisi tehnyt jotain maatamullistavaa, joka muuttaisi kampanjoinnin suunnan hänelle myötäiseksi, Nagourney kirjoitti.

Keskinäistä kehumista

Ehdokkaat antoivat lopuksi myös kiitosta toisilleen.

- Aion edelleen tehdä kaikkeni, jotta voitan tämän kamppailun. Osallistuminen tähän on ollut joka tapauksessa kunnia, koska kyse on historiaa muuttavasta kampanjasta, Clinton totesi väittelyn lopuksi.

Hän viittasi kommentillaan mahdollisuuteen, että maahan tulisi joko ensimmäinen naispresidentti tai ensimmäinen tummaihoinen presidentti.

Obama puolestaan totesi pitävänsä itseään parhaana valintana demokraattien presidenttiehdokkaksi. Samalla hän korosti, että Clintonistakin tulisi "paljon parempi presidentti" kuin vastaehdokkaasta, republikaanien John McCainista.

(AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.