Mainos

Obama tenttaa turvallisuusjohtoa Detroitin-lennon terroriyrityksestä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pui parhaillaan maan tiedustelupalvelun johdon ja muiden turvallisuusviranomaisten kanssa terroriuhkien vastaisia toimia.

Tapaamisen taustalla on joulupäivänä sattunut terrori-iskuyritys, kun nigerialaismies koetti räjäyttää lentokoneen Detroitin yllä. Turvallisuusjohtajien on tarkoitus selvittää, miksi mies läpäisi lentokenttien turvatoimet.

Yhdysvallat kiristi eilen turvatoimia 20 eri maassa, joita epäillään terrorismin tukemisesta. Näistä maista saapuvien matkatavarat tutkitaan käsin, ja matkustajat voivat joutua myös koko vartalon tarkastavaan skannaukseen.

Valkoisen talon mukaan Obaman on määrä pitää tiedotustilaisuus asiasta noin kello 23 Suomen aikaa.

"Tapahtumat muistuttavat syyskuun 2001 iskuja"

MTV:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo arvioi, että Obaman odotetaan ilmoittavan ainakin terroristi- ja lentokieltolistojen täydennyksestä. Sinisalo kertoo, että joulupäivän tapahtumille etsitään nyt syntipukkia, koska tieto nigerialaismiehen vaarallisuudesta oli olemassa.

- Tilanne muistuttaa karmaisevasti vuoden 2001 iskuja, sillä myös tuolloin suunnitelman osat olivat tiedossa, mutta kukaan ei osannut yhdistää eri tiedustelupalveluiden keräämää informaatiota.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.