Mainos

Obama tapasi Osaman tappaneita

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tavannut suljettujen ovien takana niitä huippukoulutettuja sotilaita, jotka olivat mukana al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin kuolemaan johtaneessa operaatiossa.

Valkoinen talo oli niukkasanainen kertoessaan presidentin tapaamisesta sotilaiden kanssa Kentuckyssä sijaitsevassa ilmavoimien tukikohdassa.

- Fort Campbellissa presidentti Obamalla ja varapresidentti (Joe) Bidenillä on tilaisuus kuulla ja kiittää joitakin erikoisjoukkojen sotilaita, jotka olivat osallisina operaatiossa, tiedottaja kertoi.

Itse asiassa Valkoinen talo korosti ennen tapaamista sitä, ettei Obama ole kiittämässä ryhmää, vaan ”puhuu sotilaille, jotka ovat juuri palanneet komennukselta”.

Sotilaille ei ole suunniteltu mitään julkisia kunnianosoituksia.

Julkisuuteen ei kerrottu, kuinka moni tehtävään osallistuneista noin 70 sotilaasta oli paikalla presidentin tapaamisessa. Iskun tehneen eliittijoukon kaikki tehtävät ovat huippusalaisia.

Iskuun osallistuneet joukkue kuutosen jäsenet palasivat jo muutama päivä sitten Yhdysvaltoihin, päämajaansa Virginiaan, mutta heidät on pidetty tiukasti poissa julkisuudesta.

Fort Campbellissa sijaitsee ilmavoimien erikoisoperaatioiden rykmentti 160, jonka helikopterilentäjien otaksutaan olleen mukana Pakistanin-operaatiossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.