Mainos

Obama tapasi Dalai-laman, vaikka Kiina uhkaili

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tavannut Tiibetin hengellisen johtajan dalai-laman. Obama ja Dalai-lama tapasivat Valkoisessa talossa suljettujen ovien takana.

Dalai-laman avustajan mukaan tapaaminen tapahtui Valkoisen talon Karttahuoneessa, kuten myös viime vuonna, kun Obama ja dalai-lama tapasivat edellisen kerran.

Karttahuone on osa presidentin asuinsiipeä. Yleensä Yhdysvaltain presidentti vastaanottaa arvovieraat työhuoneessaan Oval Officessa.

Obaman ja Dalai-laman tapaamisesta ilmoitettiin yllättäen sen jälkeen, kun Obamaa oli arvosteltu siitä, ettei hän näyttänyt olevan aikeissa tavata munkkia ollenkaan tämän kaksiviikkoisen Yhdysvaltain-vierailun aikana.

Valkoisen talon lausunnon mukaan tapaamisella halutaan osoittaa tukea tiibetiläisen kulttuurin ja identiteetin turvaamiselle sekä tiibetiläisten ihmisoikeuksien suojaamiselle.

Kiinan ulkoministeriö on sanonut tapaamisen vahingoittavan Yhdysvaltain ja Kiinan suhteita. Uutistoimisto Xinhua kertoo, että Obama on ulkoministeriön mukaan puuttunut törkeällä tavalla Kiinan sisäisiin asioihin ja loukannut kiinalaisten tunteita.

Dalai-lama päättää vierailunsa Yhdysvaltoihin tänään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.