Mainos

Obama taistelee kahta Clintonia vastaan

Clintoneiden kiihtynyt kampanjointi johtuu siitä, että Obama on mielipidemittauksissa yhä selkeässä johdossa Etelä-Carolinassa.

Etelä-Carolinan demokraattien esivaali on kahden kauppa. Osavaltion voitosta kamppailevat senaattorit Hillary Clinton ja Barack Obama.

Entinen senaattori John Edwards on jätetty kaukaiseksi kolmoseksi, ainakin mielipidemittausten mukaan. Nyt pohditaankin, joutuuko Edwards luopumaan kisasta jo lauantain taistelun jälkeen.

Clinton ja Obama ovat yrittäneet lieventää avoimeen loanheittoon johtanutta kiistelyään esivaalin kynnyksellä. Vaaliväittelyissä ja kampanjatilaisuuksissa on käytetty välillä harvinaisen kovaa kieltä, ja eniten äänessä on ollut ex-presidentti Bill Clinton.

Vaimonsa puolesta taukoamatta kampanjoinut Bill Clinton on ollut hyökkäävä, ja hänen on katsottu tekevän vaimonsa puolesta likaisen työn, eli vastustajan mustamaalaamisen.

Supertiistai ei ratkaise?

Obaman leiri on saanut tarpeekseen ryöpytyksestä.

- Ainoa asia, joka vaivaa minua on se, kun hän vääristelee saavutuksiani, arvosteli Obama Bill Clintonin iskuja. Obaman mainoksissa todetaankin, että Clinton "sanoo mitä hyvänsä tullakseen valituksi".

Clintoneiden iskuherkkyys johtuu siitä, että Obama on mielipidemittauksissa yhä selkeässä johdossa Etelä-Carolinassa. Osavaltion asukkaista on afroamerikkalaisia noin puolet ja monet heistä ovat Obaman takana.

Tilanne esivaaleissa on edelleen hyvin tasaväkinen, ja nyt epäilläänkin, voiko edes paljon mainostettu helmikuun alun supertiistai tuoda ratkaisua ehdokasasetteluun demokraattien puolella.

Ennakkoarvioiden mukaan ehdokkaat ovat niin tasaväkisiä, että vasta supertiistain jälkeiset osavaltiot, kuten esimerkiksi Texas, Ohio ja Pennsylvania, nousevat ratkaisijan asemaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.