Mainos

Obama suunnittelee puhetta islamilaisessa maassa

Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama aikoo pitää "merkittävän puheen" jossain islamilaisen maailman pääkaupungeista noustuaan valtaan.

Puheen on tarkoitus korjata Yhdysvaltain huonoa mainetta muslimimaissa, Obama kertoo Chicago Tribunen -sanomalehden verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

- Uskon, että meillä on ainutkertainen mahdollisuus uudistaa Yhdysvaltain imago maailmanlaajuisesti ja etenkin muslimimaissa, Obama sanoo haastattelussa.

Diplomatian korostamisesta huolimatta Obama vakuutti hallintonsa jatkavan myös terrorismin vastaista taistelua.

Obama kertoi haastattelussa myös vannovansa presidentinvalansa käyttäen koko nimeään Barack Hussein Obama. Vaalikampanjan aikana kristityn Obaman vastustajat syyttivät Obamaa piilomuslimiksi hänen toisen nimensä vuoksi.

Obama vaatii Illinoisin kuvernöörin eroa

Obama on myös vaatinut Illinoisin kuvernööriä Rod Blagojevichia eroamaan.

Blagojevichin epäillään kaupitelleen Obaman senaattorinpaikkaa vastineeksi huomattavista eduista itselleen ja perheelleen. Kuvernööri on pidätetty korruptiosta epäiltynä.

- Obaman mielestä kuvernöörin on nykyisessä tilanteessa vaikea tehdä työtänsä tehokkaasti ja palvella Illinoisin asukkaita, Obaman tiedottaja Robert Gibbs sanoi Washington Post -sanomalehden mukaan.

Gibbsin mukaan Obama on sitä mieltä, että Illinoisin osavaltion hallinnon pitäisi valita Obaman seuraaja tai järjestää seuraajasta äänestys.

Blagojevich on edelleen osavaltion kuvernööri, ja hän voi nimittää uuden senaattorin. Obaman paikka vapautui marraskuussa.

Blagojevichin edeltäjä George Ryan on istuu parhaillaan vankilassa tuomiota korruptiosta.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.