Mainos

Obama sulatteli jäisiä Kuuba-suhteita

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kättelee venezuelan presidentti Hugo Chavezia 18.4.2009. Kuva: Epa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aikoo mullistaa maan Kuuba-suhteet. Amerikan maiden kokouksessa Obama lupasi uutta alkua maiden suhteisiin sekä tekoja sanojen sijaan.

Kuuba-pakotteilta jo aikaisemmin keventänyt Obama antoi selkeästi ymmärtää, että se oli vasta alkua.

- Yhdysvallat etsii Kuuban kanssa uutta alkua. Tiedän, että edessä on pitkä taival, joka on kuljettava pitkän epäluottamuksen taakse jättämiseksi.

Matkustamista Kuubaan Yhdysvalloista on jo helpotettu, samoin talousavun lähettämistä. Kuubalaiset ovatkin selvästi toiveikkaita, vaikka virallinen Kuuba onkin yhä nihkeä uudistusajatuksille

Kokous oli historiallinen myös Venezuela-suhteille, sillä Yhdysvaltoja vihdollisenaan pitävä, presidentti George Bushia aikoinaan paholaiseksi kutsunut presidentti Hugo Chavez kätteli Obamaa lämpimästi.

- Olen varma, ettei presidentti Obamalla, niinkuin ei minullakaan, ole ole mitään komplekseja, jotka estäisivät meita puristamasta toistemme kättä. Olen kiitollinen hänen eleestään, Chavez sanoi.

Näyttääkin siltä, että kokous, johon asetettiin ennalta varsin vähän toiveita, on ollut odotettua suurempi menestys erityisesti Yhdysvaltoihin kielteisesti suhtautuvien maiden kohdalla.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Seitsemän uutiset 18.4.2009)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.