Obama saavutti tärkeän osavoiton terveydenhuoltopaketilleen

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman ajama laaja terveydenhuoltouudistus on edennyt yhden ison askeleen eteenpäin. Senaatin talousvaliokunta hyväksyi uudistusta koskevan lakiesityksen äänin 14-9.

Merkillepantavaa on etenkin se, että kannattajien joukossa oli vaikutusvaltainen republikaanisenaattori Olympia Snowe. Hänestä tuli näin ensimmäinen republikaani, joka on asettunut terveydenhuoltopaketin kannalle kongressissa. Snowe kuitenkin varoitti, että hän voi vielä muuttaa kantaansa tulevissa äänestyksissä.

Lakiesitys leikkaisi terveydenhuollon kuluja, lisäisi yksityisten vakuutusmarkkinoiden sääntelyä ja laajentaisi sairausturvan kattavuutta. Seuraavaksi esitys sulautetaan osaksi senaatin terveydenhuoltovaliokunnan aiemmin hyväksymää versiota ja lähetetään koko senaatin käsittelyyn.

Uudistus on Obaman tärkein sisäpoliittinen hanke. Takkuillut hanke sai viime viikolla tärkeää tukea, kun riippumaton kongressin budjettitoimisto laski, että nykyisellään uudistus maksaisi 829 miljardia dollaria - eli alle Obaman asettaman 900 miljardin rajan - ja että se vähentäisi budjetin alijäämää.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat