Mainos

Obama saapui Pietariin - Syyria keskusteluissa keskeisellä sijalla

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama saapui iltapäivällä Pietariin G20-kokoukseen. Pietarissa keskustellaan ennen kaikkea Syyrian tilanteesta ja sotatoimien aloittamisesta.

Kiina varoittaa hyökkäyksen taloudellisista vaikutuksista. Kiinan valtiovarainministeriön mukaan sotatoimet nostaisivat öljyn hintaa ja vahingoittaisivat maailmantaloutta.

Kiinan hallitus korostaa, että operaation aloittaminen ilman YK:n valtuutusta myös pahentaisi kriisiä ja olisi kansainvälisen oikeuden vastaista.

Pietarin kokoukseen osallistuu myös YK:n ja Arabiliiton Syyria-lähettiläs Lakhdar Brahimi. Hän taivuttelee maailmanjohtajia järjestämään rauhankokouksen, jonka tavoitteena olisi saada sisällissodan osapuolet neuvottelemaan keskenään.

Valkoisen talon mukaan Obama puhuu Pietarissa todennäköisesti myös presidentti Vladimir Putinin kanssa, mutta kahdenkeskistä tapaamista ei ole suunniteltu.

Obaman piti alun perin tavata Putin erikseen juuri ennen G20-kokousta, mutta Yhdysvallat perui neuvottelut tietovuotaja Edward Snowdenin tapauksen takia. Venäjä on antanut Snowdenille väliaikaisen turvapaikan.

Myös Britannian pääministeri ja konservatiivipuolueen puheenjohtaja David Cameron saapui iltapäivällä Pietariin.

(MTV3 - STT - AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja