Mainos

Obama saapui entiseen kotimaahansa Indonesiaan

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on aloittanut vierailun entiseen kotimaahansa Indonesiaan. Obama asui saarivaltiossa lapsena neljä vuotta.

- On hienoa olla täällä, vaikka täytyy myöntää, että on hämmentävää palata presidenttinä paikkaan, jossa vietti aikaa lapsena, Obama sanoi.

Obama ja Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono keskustelivat muun muassa kauppasuhteista sekä sopivat tiiviimmästä yhteistyöstä terrorismin torjunnassa. 240 miljoonan asukkaan Indonesia on maailman suurin muslimivaltio ja Yhdysvaltojen tärkeä strateginen kumppani Aasiassa.

Huomenna Obama pitää Jakartassa ulkoilmapuheen. Obama haluaa puheessaan vedota islamilaiseen maailmaan kuten Kairossa pitämässä puheessaan viime vuonna.

Obaman vierailua on odotettu Indonesiassa hartaasti. Presidentti joutui lykkäämään alunperin viime kevääksi suunniteltua matkaa kaksi kertaa.

Tälläkin kertaa on mahdollista, että Obama joutuu lentämään pois Indonesiasta suunniteltua aikaisemmin. Syynä on Merapi-tulivuoren purkauksesta johtuva tuhkapilvi.

Kun Obama valittiin presidentiksi kaksi vuotta sitten, tunnelmat maailman väkirikkaimmassa muslimimaassa olivat innostuneet. Optimismi on kuitenkin laantunut. Yhä harvemmat indonesialaiset uskovat enää, että Obama kykenisi muuttamaan Yhdysvaltain Lähi-idän-politiikkaa tai parantamaan maan suhteita muslimimaailmaan.

Obaman vierailua ovat edeltäneet muutamat mielenosoitukset pääkaupungissa Jakartassa. Turvatoimet Obaman vierailun aikana ovat tiukat: noin 8 500 poliisia ja sotilasta on komennettu kaduille.

(MTV3 - STT - AP - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.