Obama pitää historiallisen puheen Brysselissä - turvamiehet humalassa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tekee tänään ensimmäisen vierailunsa Brysseliin. Obama tapaa kaupungissa sekä Euroopan unionin että sotilasliitto Naton johtoa.

Barack Obama lounastaa EU:n presidentin Herman van Rompuyn ja EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson kanssa. Myöhemmin hän tapaa Naton pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin.

Turvamiehet viihteellä?

Ukrainan kriisi ja länsimaiden tulehtuneet suhteet Venäjään leimaavat presidentin vierailua. Brysselissä Obama pitää viikon mittaisen Euroopan-kiertomatkansa ainoan puheen. Valkoisen talon lähteiden mukaan puhe keskittyy Ukrainan kriisiin ja Euroopan turvallisuuteen.

Yhdysvalloissa on noussut kohu Obaman matkan turvajärjestelyistä. Sanomalehti Washington Postin mukaan presidentin turvamiehistä kolme lähetettiin kotiin Amsterdamista ryyppyillan jälkeen. Lehden tietojen mukaan yksi turvamiehistä oli sammunut hotellin käytävälle.

Yhdysvaltojen salainen palvelu vahvisti, että turvamiehet lähetettiin kotiin kesken matkan kurinpidollisista syistä, mutta ei kommentoinut humalahuhuja.

 

Lue myös:

    Uusimmat