Mainos

Obama: Palautan USA:n maineen

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Barack Obama on pitänyt odotetun puheensa demokraattien puoluekokouksessa. Puheessaan Obama arvosteli Yhdysvaltain nykyistä presidenttiä George W. Bushia maan huonosta taloustilanteesta ja lupaili verohelpotuksia. Hän lupasi myös palauttaa Yhdysvaltain maineen.

Huomenta Suomessa vierailleen Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternakin mukaan Obama teki juuri sen, mitä häneltä odotettiinkin.

- Hän teki selväksi, että on itsekin ns. amerikkalaisen unelman kasvatti, ja hänen mukaansa juuri nyt tämä unelma on rikki.Obaman mukaan nyt on aika alkaa korjaamaan sitä, eikä antaa republikaaneille 4-8 vuotta lisäaikaa. Kaiken kaikkiaan puhe oli hyvä, Salonius-Pasternak analysoi.

Obama lupasi puheessaan myös lopettaa USA: riippuvuuden öljyntuotannosta ympäristön ja tulevien sukupolvien vuoksi.

MTV:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalon mukaan Obaman puheen tarkoitus oli hyökätä vastustajaansa John McCaninia ja Bushin hallintoa vastaan.

- Obama muistutti, ettei McCain ole itsenäinen peluri, vaan hän toimii 90 prosenttisesti Bushin hallinnon linjan mukaan, Sinisalo raportoi MTV:n Huomenta Suomelle Denveristä.

Samalla hän hyväksyi virallisesti puolueen presidenttiehdokkuuden.

Sinisalon mukaan tunnelma 75 000 ihmisen täyttämällä stadionilla oli uskomaton.

- Jotkut paikalla olijoista olivat odottaneet Obaman puhetta jopa 7-8 tuntia.

Tutkija: Obaman hyökkäys McCainia vastaan tehokas

Obama hyökkäsi rajusti vastaehdokastaan McCainia vastaan. Salonius-Pasternakin mukaan hyökkäys oli odotettu:

- Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, että pystyykö Obama tällaiseen agressiiviseen hyökkäävämpään politiikkaan. Nyt hän osoitti, että pystyy, mutta teki sen retorisesti hyvin fiksusti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.