Mainos

Obama päätti Euroopan-kiertueensa Lontooseen

Obama puhui Britannian-vierailullaan.

Yhdysvaltain demokraattipuolueen senaattori ja presidenttiehdokas Barack Obama on päättänyt valtavaa mediahuomiota saaneen Lähi-idän- ja Euroopan-kiertueensa.

Obaman matkan viimeinen etappi ennen kotiinpaluuta oli Britannia. Illinoisin senaattori tapasi Lontoossa pääministeri Gordon Brownin, tämän edeltäjän Tony Blairin sekä oppositiojohtaja David Cameronin.

Vastaanotto Yhdysvaltain vahvassa liittolaismaassa oli ylitsevuotavan innostunut ja tilanne oli sama muissakin Euroopan matkakohteissa. Obaman aiheuttama hysteria yllätti asiantuntijatkin.

- Oli selvää, että hänellä on rocktähden asema ja Rolling Stone -lehtikin oli siitä varsin ällistynyt. Tässä on ilmiselvästi poliitikko jolla on harvinaisia kykyjä ja jollaisia ilmaantuu yleensä vain kerran sukupolvessa. Mieleen tulevat Kennedyt ja Martin Luther King, joku joka saa massat liikkeelle ja on samalla itselleen uskollinen, arvioi Rolling Stonen päätoimittaja Eric Bates.

Eurooppa näyttää villiintyneen Yhdysvaltain ensimmäisestä mustasta ehdokkaasta, mutta kotimaassa Obaman matka on herättänyt ristiriitaisia tunteita. Äänestäjät ovat suhtautuneet varauksella Obaman ulkopoliittiseen näyttöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.